Home » Nieuws » Welke auto kopen? 4 factoren
Occasions Leeuwarden Drachten Heerenveen

Welke auto kopen? 4 factoren

Bij de zoektocht naar een nieuwe auto heeft u nagedacht over de factoren waar de wagen aan moet voldoen. Heeft u dat nog niet gedaan, dan helpt deze blog u te bepalen welke auto u koopt. Met welk doel wilt u een nieuwe auto aanschaffen en hoe gaat het gebruik – denk frequentie, afstanden en dergelijke – eruit zien? Voordat u tot de koop van de auto overgaat, is het handig om deze vragen in overweging te nemen en na te denken wat voor auto het best bij u past.

In deze blog behandelen we 4 factoren waar u op kunt letten wanneer u een nieuwe auto koopt. De factoren lopen we een voor een bij langs, zodat we u op weg kunnen helpen in de zoektocht naar een nieuw vervoersmiddel.

Type auto

De ene auto is de andere niet. Het verschil in model zit ‘m onder andere in de grootte, het aantal zitplaatsen, het aantal deuren en de inhoud van de kofferbak. U zult eenvoudig een keuze kunnen maken tussen de verschillende type auto’s als u kijkt naar de behoeften die u heeft. Bent u alleen en is de bijrijdersstoel niet altijd bezet, dan is een kleine personenauto waarschijnlijk groot zat. Maar als u bij vertrek grote hoeveelheden bagage mee moet nemen voor bijvoorbeeld werk of voor het uitvoeren van een hobby, dan zal een stationwagen beter geschikt zijn.

Neem de personen in uw huishouden en de standaard attributen die u vervoert mee om erachter te komen welke auto u koopt. Heeft u een groot gezin met kleine kinderen, dan zult u merken dat u voor de kinderen én hun toebehoren niet genoeg heeft aan een auto met drie deuren.

showroom autogarage Jelle Talsma

Schakel of automaat kopen?

Welke auto u koopt hangt ook af van het comfort dat u ervaart. Snel en soepel wegrijden en remmen die niet te gevoelig zijn. Kiest u voor een schakelauto waarmee u bij het toerental door te schakelen keurig op peil houdt of laat u het over aan de automaat, zodat u zonder extra handelingen kunt versnellen en vertragen? En legt u lange afstanden af op de snelweg, dan zult u baat hebben bij cruise control die de kramp in uw kuit voorkomt.

De verbrandingsmotor

Zoekt u een nieuwe auto, dan houdt u ook rekening met de brandstof die u nodig heeft. Op basis van uw rijgedrag en uw voorkeuren kiest u voor een benzine- of dieselmotor. Heeft u de auto frequent nodig, dan zal een dieselmotor beter passen. Deze is voor de lange afstanden voordeliger en stoot minder CO2-gassen uit dan een benzinemotor. Wilt u bij de keuze voor een auto meer rekening houden met het milieu, dan kunt u zich ook verdiepen in de mogelijkheden om elektrisch te rijden.

Design van de auto

Wilt u een nieuwe auto, dan let u natuurlijk ook op het uiterlijk. U wilt immers een auto die niet alleen aan uw behoeften voldoet, maar die qua vormgeving bij u past. Heeft u een bepaalde kleur in gedachte, wilt u een opvallend en hoog model of juist een gestroomlijnde wagen en wat zijn uw wensen voor de bekleding? Voor de een bijzaak, de ander legt hier de prioriteit. De vormgeving van de carrosserie en het interieur zullen uiteindelijk doorslaggevend zijn wanneer u bepaalt welke auto u koopt.

Lees ook: Welke auto past bij mij? 7 aandachtspunten

Uw voorkeuren zijn bepaald, en nu?
Heeft u een auto op het oog en voldoet die aan uw wensen met betrekking tot het model, het comfort, de verbrandingsmotor en het uiterlijk? Dan is het belangrijk dat u bij de bezichtiging van uw potentiële auto let op de volgende punten:

  • Is de auto nieuw of tweedehands?
  • Wat is het bouwjaar?
  • Wat geeft de kilometerstand aan?
  • Wat staat er in het schaderapport?
  • Hoe is het onderhoud van de auto en wat is de staat van bijvoorbeeld de banden?

Welke auto koopt u bij Jelle Talsma?

Bent u aan het bepalen welke auto u wilt kopen, bezoek dan zeker onze showroom in Leeuwarden, Drachten of Heerenveen. We helpen u namelijk graag in uw zoektocht. Samen bespreken we uw behoeften en wensen, zodat we u gericht kunnen adviseren. U kunt ook altijd even een afspraak maken voor een proefrit.