Grote- en kleine onderhoudsbeurt

Onderhoud aan uw auto is heel belangrijk. De juiste banden onder uw auto zorgt bijvoorbeeld voor een goede grip op de weg waardoor uw remweg nooit te lang wordt. Daarbij is het ook goed om regelmatig uw auto te laten controleren. Zo kunnen we eventuele grote schades voor zijn wat u scheelt in kosten (en frustratie). Onderhoud aan uw auto is een precisieklus is. Onze vakmensen graag aan de slag met het onderhoud aan uw auto, zodat u veilig van A naar B reist. Ongeacht welk merk, wij hebben de juiste kennis in huis om uw auto weer in goede staat de weg op te sturen. Maak direct een afspraak. 

Vrijblijvend reparatie-prijsvoorstel?

Vraag prijsvoorstel aan
  • Grote klantteverdenheid
  • Binnen 24 uur bevestiging
  • Snelle service
  • Reparatie garantie!

Wat wordt er gedaan bij een onderhoudsbeurt?

Onderhoud aan uw auto is van levensbelang. Het zorgt ervoor dat u veilig kunt rondrijden en dus met een zorgeloos achter het stuur zit. U wilt immers ook niet met bijvoorbeeld een geknapte distributieriem stilstaan op de vluchtstrook. Periodiek onderhoud voorkomt een hoop ellende. Bij onderhoud kunt u denken aan een grote- en kleine onderhoudsbeurt. We voeren deze werkzaamheden uit voor elk type auto en elk merk.

Kleine beurt

Tijdens de jaarlijkse kleine beurt controleren onze specialisten uw auto op alle veiligheidspunten. Zo checken zij uw remmen, de schokdempers en de verlichting. Ook de staat van de accu komt aan bod en vullen we de vloeistoffen bij als dat nodig is. Daarnaast bekijken we natuurlijk de banden, een zeer belangrijk onderdeel van elke onderhoudsbeurt.

Grote beurt

De grote onderhoudsbeurt begint vaak in de auto zelf. We kijken hier of de verlichting het overal doet in de auto. En dan met name op het dashboard. Het is immers belangrijk dat u hier eventuele storingen kunt zien. Verder kijken we naar de airbags en de veiligheidsgordels. Ook checken we of en hoeveel slijtage de pedalen heeft. Hier is het van belang dat u goed grip heeft. Als alles binnen gecontroleerd is, vervolgen wij de controle buiten de auto. Net zoals bij de kleine beurt kijken we ook dit keer naar de banden, de accu, maar ook de ruitenwissers.
 
onderhoudsbeurt auto: onder de motorkap
 

Wanneer heeft mijn auto een onderhoudsbeurt nodig?

Het is aan te raden om jaarlijks uw auto te laten controleren. De technische staat van uw voertuig brengen we daarbij in kaart. We kijken naar de staat van de banden en of de remmen nog perfect werken. Op deze manier zijn we er tijdig bij als bepaalde onderdelen slijtage vertonen.
 
Voor een grondige onderhoudsbeurt is de leeftijd van uw auto leidend. Rijdt u in een nieuwe auto (jonger dan 6 jaar)? Dan is de kans groot dat u op uw dashboard een melding ontvangt wanneer het tijd is voor onderhoud. Dit wordt veelal aangegeven met een sleuteltje. Ook kan het zijn dat u het aantal kilometers tot de volgende onderhoudsbeurt ziet staan.
 
Heeft u een oudere auto (6 jaar of ouder)? In dat geval is het goed om na 15.000 kilometer of jaarlijks een kleine beurt te laten uitvoeren. Een grote beurt is dan na 2 jaar of na 30.000 kilometer.

Regelmatig onderhoud ook goed voor als u uw auto inruilt

 
Wilt u uw auto inruilen? Dan helpt het natuurlijk ook zeker als de auto regelmatig onderhoud heeft gehad. Het helpt u nog meer als u dit kunt aantonen met een goed ingevuld en afgestempeld onderhoudsboekje.

Daarom Jelle Talsma

Als u kiest voor onderhoud- en reparatiewerkzaamheden bij Jelle Talsma profiteert u van onder meer deze voordelen:
 

  • • Scherp uurtarief
  • • Kwaliteit van originele onderdelen
  • • Zekerheid met de reparatiegarantie
  • • Gecertificeerde monteurs

 
Bovendien beschikken wij over de nieuwste apparatuur. Dit resulteert in betrouwbare diagnoses en zo kunnen wij snel de problemen vinden en verhelpen. Op die manier kunt u weer snel uw weg vervolgen in uw vertrouwde eigen auto.

 

controle op banden tijdens onderhoudsbeurt auto

 

Onderhoudsbeurt auto nodig?

Onze werkplaatsen in Leeuwarden en Heerenveen zijn doordeweeks voor u geopend voor alle onderhoud. Of u nu Fiat, Alfa Romeo, Lancia of Jeep rijdt, wij hebben de meeste onderdelen op voorraad liggen. Natuurlijk voeren wij ook de APK graag voor uw auto uit. Mocht u nog vragen hebben? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Heeft uw auto een onderhoudsbeurt nodig? Jelle Talsma is met 2 vestigingen in Friesland uw dealer in de buurt voor al uw onderhoud.

Heeft u specifieke vraag?

Contact opnemen