Home » Werkplaats » Bandencontrole
Onze werkplaats

Bandencontrole

Autobanden zijn uw enige contact met het wegdek. Ze zijn dan ook zeer belangrijk voor uw veiligheid onderweg. Het is dus noodzaak om goede banden onder uw auto te hebben en deze ook regelmatig te laten controleren.

Naast de juiste keuze autoband, is ook de balancering en de uitlijning belangrijk voor een goede wegligging. En ook door te rijden met de juiste bandenspanning voorkomt u onnodige slijtage en rijdt u dus zuiniger.

Wij controleren uw autobanden

Heeft u het vermoeden dat er iets mis is met uw banden? Rijd dan zeker langs een van onze werkplaats in Heerenveen of Leeuwarden. Misschien moet uw auto opnieuw uitgelijnd of de banden gebalanceerd worden. Uiteraard repareren wij ook gewoon uw lekke band(en).

Uitlijnen auto

Merkt u tijdens het rijden dat uw auto de neiging heeft om naar rechts of links te trekken? Rijd dan binnen in onze werkplaats. Grote kans dat we uw auto opnieuw moeten uitlijnen. Hierbij controleren wij de stand van uw wielen en stellen we deze weer af in de juiste positie.

Nieuwe autobanden

En is uw auto toe aan een set nieuwe banden? Voor de zwoele zomerdagen, de koude winter of omdat ze versleten zijn? Bij ons kiest u altijd voor de perfecte prijs-kwaliteitsverhouding en betaalt u een zeer scherpe prijs. Wij zetten de banden uiteraard ook graag onder uw auto. Dat kan ook in combinatie met een onderhoudsbeurt. Twee vliegen in één klap.

Zelf uw banden controleren op slijtage

Uw banden kunt u prima zelf controleren op slijtage:

  • Het profiel van uw banden vertelt u in hoeverre de banden afgesleten zijn
  • Meet de profieldiepte op met bv. een eenvoudig schuifmaatje. We adviseren minimaal 2 mm. Hebben uw banden minder dan deze 2 mm profieldiepte? Dan zijn ze aan vervanging toe.
  • Zijn uw banden al ouder dan 6 jaar? Vervang ze dan zeker. Ook al is het profiel nog in goede staat.
  • En let op vervanging van uw banden in de zomer- en wintermaanden

Bandencontrole of advies?

Heeft u vragen of kunt u advies gebruiken? Neem gerust eens contact met ons op. Twijfels of uw banden nog wel in goede staat zijn of is de wegligging niet zo comfortabel als u gewend bent? Onze monteurs kijken er graag naar voor u!

Extra tip: Altijd met een gerust hart van huis gaan? Koop een Bosch Car Service Mobiliteitspas.