Home » Occasion » Alfa Romeo Giulia Nuova Super 1.6 L |
Occasions Leeuwarden Drachten Heerenveen

Alfa Romeo Giulia

Nuova Super 1.6 L |

Bouwjaar:1979
Kilometerstand:71.240 km
Carrosserie:Sedan
Brandstof:Benzine
Transmissie:Handgeschakeld
Kleur:Wit
Vermogen:75 KW (102 PK)
BTW / Marge:Marge
Kenteken:DL66PV
€ 19.945,-
vanaf € 299,- per maand
Meer informatie aanvragen
Terug naar occasion overzicht

Vestiging

Leeuwarden
Saturnusweg 6
8938 AW
Telefoon 058 – 288 10 80
Telefax 058 – 280 09 37


Aanwezige opties:


   Opmerkingen:
   Alfa Romeo Nuova Super

   auto wordt verkocht in opdracht eigenaar, beperkte inruil in overleg mogelijk.

   Volgens Marco Fazio en het centro di documentazione is ze in Oktober 1977 geboren in Arese en daarmee een van de allerlaatste Nuova 1600's. Kort daarna is ze afgeleverd naar Duitsland, en in Maart 1979 is ze in Nederland op kenteken gezet, door Alfa dealer Maasland in Den Haag en is ze afgeleverd aan de 1e eerste eigenaar.

   De 1e eigenaar heeft helaas al snel schade gereden met de "snelle auto" van die tijd. De schrik zat er goed in en daarom is de toenmalige eigenaar overgestapt naar een voorwiel aangedreven Sud. De schade aan het spatbord links voor is hersteld en ze is overgespoten in de kleur Blue Hollandaise, waarna ze ruim 30 jaar in ontmantelde staat in een stalling geduldig heeft staan wachten op haar wedergeboorte.

   Eind 2012 is ze ingeruild bij Rinsma Alfa Romeo in Berlikum, waar de huidige eigenaar de auto gekocht heeft met het gezamenlijk plan om haar in ere te herstellen. In de daarop volgende periode is ze volledig uit elkaar gehaald, weer in haar geboorte kleur Bianco Spino gespoten, de Nord is opnieuw opgebouwd, de Webers zijn gereviseerd en het interieur is opnieuw bekleed. Er zijn veel foto's beschikbaar van het herstelproces.

   Sinds voorjaar 2014 bij de huidige eigenaar. Het is een heerlijke auto om mee te rijden en ze kan verassend goed mee in het moderne verkeer. Intussen al zo'n 40.000 heerlijke kilometers gereden, waaronder ook 2x naar Arese en het Museo Storico, bergpassen en tunnels de Nord gaat altijd door.

   Technisch en optisch verkeert ze in een uitstekende staat, ze staat altijd droog gestald en roest heeft ze nooit gekend. De taxatiewaarde is voorjaar 2023 vastgesteld op 26.000 euro.

   Na 10 jaar heeft de eigenaar besloten dat het tijd wordt om het anders te doen en mijn Supertje aan iemand anders te gunnen.

   De volledige onderhoudshistorie is beschikbaar, samen met alle originele dealer folders , de onderdelen catalogus, een instructie boekje en alle spullen die ik er door de jaren bij heb verzameld.

   Inruil van een heel nette 33 of 75 is een te onderzoeken mogelijkheid, ik ben niet op zoek naar een project.

   Specificaties:
   Cilinderinhoud:1570 cc
   Aantal cilinders:4
   Aantal deuren:4
   Aantal versnellingen:5
   Datum deel 1:05-06-1979
   Energielabel: onbekend
    
   Afmetingen en gewicht:
   Massa:1042 kg
   Maximaal trekgewicht: kg
   Tankinhoud liter
    
   Interieur:
   Interieurkleur:Zwart
   Bekleding:Leder
    
   Kleur:
   Kleur:
   Basiskleur:wit
   Laksoort:basis
    
   Overig:
   Aantal sleutels:2
   Onderhoudsboekjes: